Karosszéria

Karosszéria

Ragaszkodjon az eredeti Aixam alkatrészekhez, mivel más alkatrészek használatával a jármű kevésbé ellenállóbb

1988 óta teljes palettánkat szigorú biztonsági ellenőrzéseknek vetik alá: frontális, laterális és hátsó töréstesztek.

Sokktesztek elvégzése során gyakran összehasonlítjuk az eredeti Aixam alkatrészeket a meglévő hamisított alkatrészekkel.

Ajánlásaink szerint az Aixam karosszériarésznek képesnek kell lennie ellenállni egy 50 joule ütközésnek (5 kg 80 mm átmérőjű henger 1 méteres magasságból).


Összefoglalva, az adaptálható alkatrészek fontos kockázatot jelentenek a biztonságra. Tény, hogy az elvégzett sokktesztek és a (fent említett) eredmények alapján megállapíthatjuk, hogy az adaptálható minták nagy mennyiségű, nagyon agresszív alakú és méretű darabokra törnek, amelyek egy ütközés esetén súlyos fenyegetés.

Bizonyos hamis alkatrészek, amelyek formájukban azonosnak tűnnek, lényegesen eltérnek eredeti alkatrészeinktől, nevezetesen a szögek és az éles élek tekintetében. Ezek a részek érintkezésbe kerülhetnek a gyalogosokkal, súlyos sérüléseket okozva. Ezenkívül a hamisítást törvény bünteti (három év szabadságvesztés és 300 000 euró pénzbírság), ha ezeket a részeket felhasználja, ezért a jármű forgalomképtelenné válhat.

Az eredeti AIXAM alkatrészek méretei és megmunkálása nagy pontossággal rendelkeznek. Ezeknek az alkatrészeknek a minősége biztosítja az optimális összeszerelést, garantálva a jármű megbízhatóságát, az adaptálható alkatrészek esetében ez nem így van.

Az Ön és a többi közlekedő kényelme és biztonsága érdekében csak AIXAM alkatrészeket használjon.