Kezdőlap > Értékesítés utáni vevőszolgálat > Eredeti Aixam alkatrészek

Eredeti Aixam alkatrészek

Amikor egy Aixam mopedutót vezet vegye figyelembe, hogy a jármű minden részén korlátok és magas hőmérséklet van. Az eredeti AIXAM alkatrészeket extrém körülmények kezelésére tervezték.
Annak érdekében, hogy teljes bizalommal vezesse Aixam-ját, 7000 eredeti alkatrészünk szigorú teszteket teljesített és kifejezetten az Ön modelljéhez készültek és engedélyezték.
Az eredeti Aixam alkatrész kiválasztása garantálja:

 • Tökéletes beállítás
 • Kiváló minőségű anyagok beállítása
 • Bizonyított biztonsági előírások
 • A motor megbízhatósága
 • A kopó alkatrészek (fékek, szűrők stb.) Tartóssága


A pótalkatrészek fontossága

Egy egész világ elindul, amikor Ön Aixam volánja mögött ül. Amíg kihasználja járműve előnyeit, a gyakran használatba vett fékbetétek magas hőmérsékletet érnek el; ugyanaz, mint az olajszűrője, amely nagy mennyiségű olajat tisztít, hogy biztosítsa a motor kenését és védelmét a következő szervizig.

A pótalkatrészek minősége nagymértékben befolyásolja a vezetés minőségét. Az alkatrészek rendszeres karbantartása és cseréje elengedhetetlen az Aixam megfelelő működésének garantálásához, de mindenekelőtt az Ön biztonságához. Az egyedüli eredeti Aixam alkatrészeket kifejezetten az Ön járművéhez tervezték és tesztelték, és ezeknek az egyetlen választásnak kell lennie.

Ha megbízott technikusban bízik az Aixam szervizelésében, biztos lehet benne, hogy járműve mindig optimális teljesítményt nyújt teljes biztonságban, a mindennapi használat minden igénybevételétől függetlenül.


Levegőszűrő

Levegőszűrő

Óvja motorját, és használjon eredeti levegőszűrőt

A légszűrő segít megelőzni a lehetséges idegen testek, például por vagy szennyeződés behatolását a motorba, amely visszafordíthatatlan károsodást okozhat, vagy káros lehet a dugattyú / henger egységre. Ezek az apró részecskék a motorolajba is bejuthatnak, ami más fő alkatrészek idő előtti kopását eredményezheti. A szűrő eltömődése szintén csökkenti a légáramlást, emiatt nő az üzemanyag-fogyasztás és a szennyezőanyag-kibocsátás.

Az eredeti Aixam légszűrők minden körülmények között lehetővé teszik a megfelelő légáramlás fenntartását, ellentétben a piacon elérhető bizonyos adaptálható szűrőkkel. Az optimális motorteljesítmény megőrzése érdekében; mindegyik szűrőt úgy tervezték, hogy csökkentse a szennyezést, a fogyasztást és növelje a motor tartósságát.

Olajszűrő

Olajszűrő

Az olajszűrő tisztítja a motoron keringő olajat. Ha az olajszűrőt nem cserélik rendszeresen, az eltömődhet szennyeződésektől. Ez gyenge kenést eredményez, ami csökkenti a motor tartósságát.

Több olajszűrő élettartamának összehasonlítása azt mutatta, hogy az eredeti olajszűrő hosszabb ideig tart, mint az adaptálható szűrők. Az eredeti olajszűrők tökéletesen illeszkednek az AIXAM által meghatározott szervizintervallumokhoz.

Az eredeti olajszűrő és az adaptálható olajszűrő közötti árkülönbség csak néhány euró. Ezzel szemben a rossz kenés okozta törések esetén az új motor számlája eléri a több ezer eurót.

Gázolajszűrő

Gázolajszűrő

Ez a szűrő a gázolajban található részecskék kiküszöbölésére szolgál, valamint az üzemanyagban lévő víz szűrésére.

Az összes dízelmotorral felszerelt mechanikus üzemanyag-befecskendező szivattyú kulcsfontosságú rész, amely nagy pontosságú beállításokat igényel. A rendszerben lévő szűrt szennyeződések vagy víz súlyos következményekkel járhat. Ezért ajánlatos ezt a szűrőt 5000 km-enként cserélni.

Ezenkívül az Aixam által jóváhagyott szakembernek kell elvégeznie a cserét, mivel a beavatkozás alapos mechanikai ismereteket igényel. Ez a motor egészsége szempontjából létfontosságú alkatrészt foglal magában.

Karosszéria

Karosszéria

Ragaszkodjon az eredeti Aixam alkatrészekhez, mivel más alkatrészek használatával a jármű kevésbé ellenállóbb

1988 óta teljes palettánkat szigorú biztonsági ellenőrzéseknek vetik alá: frontális, laterális és hátsó töréstesztek.

Sokktesztek elvégzése során gyakran összehasonlítjuk az eredeti Aixam alkatrészeket a meglévő hamisított alkatrészekkel.

Ajánlásaink szerint az Aixam karosszériarésznek képesnek kell lennie ellenállni egy 50 joule ütközésnek (5 kg 80 mm átmérőjű henger 1 méteres magasságból).


Összefoglalva, az adaptálható alkatrészek fontos kockázatot jelentenek a biztonságra. Tény, hogy az elvégzett sokktesztek és a (fent említett) eredmények alapján megállapíthatjuk, hogy az adaptálható minták nagy mennyiségű, nagyon agresszív alakú és méretű darabokra törnek, amelyek egy ütközés esetén súlyos fenyegetés.

Bizonyos hamis alkatrészek, amelyek formájukban azonosnak tűnnek, lényegesen eltérnek eredeti alkatrészeinktől, nevezetesen a szögek és az éles élek tekintetében. Ezek a részek érintkezésbe kerülhetnek a gyalogosokkal, súlyos sérüléseket okozva. Ezenkívül a hamisítást törvény bünteti (három év szabadságvesztés és 300 000 euró pénzbírság), ha ezeket a részeket felhasználja, ezért a jármű forgalomképtelenné válhat.

Az eredeti AIXAM alkatrészek méretei és megmunkálása nagy pontossággal rendelkeznek. Ezeknek az alkatrészeknek a minősége biztosítja az optimális összeszerelést, garantálva a jármű megbízhatóságát, az adaptálható alkatrészek esetében ez nem így van.

Az Ön és a többi közlekedő kényelme és biztonsága érdekében csak AIXAM alkatrészeket használjon.

Övek

Övek

Kifejezetten a jármű jellemzőinek megfelelően tervezték.

Az eredeti Aixam öveket úgy tervezték, hogy maximális ellenállást és tartósságot biztosítsanak, és megfelelnek annak a járműnek, amelyre fel kell őket szerelni. A tartósság folyamatos növelése érdekében a piacon elérhető legjobb anyagokat alkalmazzák.

Komoly következményekkel járhat, ha az öv minősége gyengébb az eredetinél, például szakadás, ez a teljes átviteli rendszer károsodását eredményezheti.

Anyagok megtervezése a hosszabb élettartam érdekében:

Az Aixam öveket alapos tesztelésnek vetették alá, a heveder anyagát, hosszát és szélességét kifejezetten a tartósság növelése érdekében választották meg. Az öv gyenge éle egy kis tárcsával kombinálva nagyon jó rugalmasságot és magas hőmérséklet-ellenállást biztosít.

Az eredeti övek alkatrészeit azzal a céllal fejlesztették ki, hogy magas kopásállóságot és optimális tartósságot biztosítsanak. Az eredeti öv tehát lehetővé teszi a sebességváltó javított élettartamát, valamint a csökkent súrlódás révén csökkenti a fogyasztást és a szennyezést.

Variátorok és sebességváltók

Variátorok és sebességváltók

A sebességváltozókat és sebességváltókat kifejezetten modelljeinkhez fejlesztették ki, és olyan alkatrészeket tartalmaznak, amelyek nagy pontosságú beállításokat igényelnek. Amellett, hogy létfontosságú részei a járműve működésének, biztonsági elemek, amelyeket nem szabad figyelmen kívül hagyni.

A motor után ezek a jármű legbonyolultabb részei. Ezért karbantartást igényelnek az Axiam által kiválasztott sebességváltó olajhűtőjével és az eredeti alkatrészekkel. Következésképpen elengedhetetlen az AIXAM által jóváhagyott szervizek rendszeres karbantartása. Ez lehetővé teszi a jármű hosszú élettartamának meghosszabbítását és a karbantartási költségek megtakarítását.

Fékek

Fékek

Eredeti betétek: ne engedj kompromisszumot a biztonság terén.

Az eredeti Aixam fékbetéteket kifejezetten a sorozat minden egyes modelljéhez fejlesztették ki, hogy az optimális fékteljesítményt és a futómű egyensúlyát biztosítsák. Ezzel szemben adaptív fékbetéteket fejlesztettek ki különböző járművekre történő felszerelésre, amelyek közvetlenül befolyásolják a fékrendszer teljesítményét. Ezért nem kompromittálhat biztonságot, ha az eredeti párnákat választja.

A piacon lévő többi fékbetéthez képest az eredeti Aixam fékbetéteket úgy tervezték, hogy megfeleljenek a nagyon pontos előírásoknak és bizonyos korlátozásoknak:

 • Jó fékteljesítmény
  A féktárcsák tisztelete
  Lassabb kopás
  Karbantartási megtakarítás
  Csökkent szennyező részecskék kibocsátása

Eredeti Aixam alkatrészek: az első a biztonság!

Gyertyák és akkumulátor

Gyertyák és akkumulátor

A dízelmotorokat néha nehéz beindítani a hideg évszakban.

 • A hideg az akkumulátor áramvesztését okozza
  A dugók által termelt hő nem elegendő a motor beindításához
  Az égéstérben gyakran hiányzik a szükséges hő
  Hőbevitel nélkül az üzemanyag / levegő keverék nem éri el a kívánt hőmérsékletet

Összefoglalva: nem te döntöd el, hogy elindul-e a járműve.

Ezért szem előtt kell tartani, hogy az akkumulátor élettartamát számos változó közvetlenül befolyásolja (vezetési körülmények, elektromos berendezések aktiválása ...).

Bizonyos szélsőséges esetekben (pl. 10 km-nél rövidebb távolság alatt) az akkumulátor nem töltődik fel a jármű normál működése során. Ebben az esetben feltétlenül csatlakoztassa az akkumulátort egy töltőhöz, amely megvásárolható az AIXAM forgalmazótól.

Ha fel akarja tölteni az akkumulátort, akkor azt ki kell venni a gépkocsiból, és szellőztetett helyiségben kell végrehajtani a megfelelő töltővel.

Néha szükség van az összes dugó cseréjére, még akkor is, ha csak az egyik hibás, a motor indításakor a hengerek közötti egyensúlyhiány elkerülése érdekében.

Szükség van egy beavatkozásra a dugókkal, ha a járműnek hidegben indulási problémái vannak. Az indítási nehézség annak a jele lehet, hogy az izzítógyertyák elérték az időtartamukat. Javasoljuk, hogy diagnosztikát futtasson egy jóváhagyott AIXAM szerviznél.